and the rest of the world…

Banii și cât valorează munca ta

Dacă ești #sărak și vrei să scapi de asta, cam trebuie să faci ceva. Dacă te doare la bască, aia e…e nevoie și de săraci pe lumea asta. În fapt, până la urmă, cam așa funcționează lumea….banii săracilor ajung la cei mai puțin săraci. Deși poate nu sunteți de acord cu mine, părerea mea este că în România zilelor noastre dacă vrei să ieși din mizerie, cam poți să o faci, există posibilități grămadă. Doar că sărakii sunt prea proști să încerce sau dacă încearcă, renunță foarte repede. În fine, altă dată despre asta, acum despre muncă și cât valorează munca ta.

Mă, plm, eu uneori mă cam cocoșez cu munca, sunt pe modul hei-rup. Nu e neapărat cea mai bună abordare, cred că constanța ar fi câștigătoare pe termen lung dar aia, după posibilități. Apropo de titlu, cred că contează enorm să ai idee cât valorează munca ta. Nu, nu vă dau pilda aia cu specialistul care a bătut în motor și a facturat 10k de dolari după ce a strâns un șurub. Da e bine să ai idee cât valorează ce faci tu iar când vine timpul să ceri, să o faci. Zic treaba asta pentru că cel mai probabil, la un momendat v-aț lovit de faza aia cu dai și tu cât crezi. Plm, pe mine mă cam scoate din pepeni treaba asta. E, dar mi-am făcut săptămâna trecută un fel de black friday fix pe treaba asta. Una dintre metodele prin care se pot câștiga bani din on line este și aceea prin care vinzi link-uri pentru alte site-uri. Faci lucrul acesta fie printr-un articol dedicat fie postezi link-ul respectiv în front page-ul blogului. Dacă la link-urile din articole perioada este nelimitată, pentru link-urile din front page se discută de o perioadă limitată. 3 luni, 6 luni, 1 an… E, eu am pus la bătaie trei link-uri în front page pentru un an de zile iar prețul l-am lăsat pe seama clientului singura regulă fiind primul plătit, primul servit. Adică, bo$$…dai și tu cât vrei.  A fost asumată treaba, eu știu cât valorează ce am dat, știu că ce am primit a fost un preț derizoriu, nici măcar un sfert din valoare. Da așa cum ziceam, a fost treabă asumată, dincolo de prețul mic, tocmai am prins o idee care cu siguranță valorează mai mult decât ce aș fi obținut dacă ceream prețul meu. Și ideea asta am prins-o dintr-un proiect pentru care am postat link-urile respective. Na, probabil dacă ceream prețul corect pentru ce ofeream, nu mai aveam ocazia să văd proiectul acesta și ideea nu mai apărea. În concluzie, preconizez că într-un an de zile, voi câștiga din acest demers mult mai mulți bani.

O altă concluzie ar fi că primul care a făcut o ofertă, cea mai mică ofertă pentru link nu a plătit și a comentat la spartul târgului, ceva de genul….eu am ofertat primul dar m-am luat cu altele și am uitat. Da, cam asta e…când dai de o oportunitate, trebuie să profiți.

De final, o metodă prin care poți câștiga bani on line este și vânzarea de link-uri. Pentru asta ai nevoie de un site și de chef de scris. Că nu e suficient doar să-l ai…trebuie să postezi, să crești și astfel să urci în statisticile lui google. Nu te îmbogățești din asta însă, dacă tot stai și comentezi pe facebook pe diverse subiecte de ce n-ai face lucrul acesta pe un blog al tău? După o vreme ajungi să câștigi bani din treaba asta și te mai trezești că înveți și o grămadă de lucruri.

No Comment Yet

Leave a Reply