Când realizezi că Ponta te-a păcălit și nu doar pe tine…

Mă uitam peste ce mai declară liderii politici de pe la noi zilele astea. Mă, nu știu dacă a fost ceva ieșit din comun, același rahat aruncat de la unii la ceilalți, toată lumea ieșind mânjită din toată treaba asta. Mi-a atras atenți o declarație a fostului manechin, Călin Prostecu Tăriceanu. Mă, ăsta, la câți bani a tocat prin politică te-ai fi așteptat să fie mai deștept, să fi învățat ceva…măcar să-și aleagă aliații. De unde, prost făcut sarmale…

Uite ce zice nen’tu Tăriceanu:

„Cu Pro România colaborăm ca să-l susţinem pe Diaconu. Avem un proiect comun cu Diaconu, fără îndoială, nu împărtăşim aceeaşi viziune legată de formarea viitorului guvern, că văd că Pro România vrea o formulă care să includă din nou PSD-ul şi noi abia ne-am despărţit de PSD, ne ajunge, dacă pe ei i-a cuprins dorul, în fine, nemaivorbind de faptul că nu cred că Iohannis va mai încredinţa mandatul de formare a unui guvern către o formulă în care PSD-ul să aibă rolul principal”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ALDE Sibiu.

Adică, omul nostru s-a prins că l-a prostit Ponta dar deabia după ce și-a scos mizeria de partid de la guvernare că l-a fraierit Ponta că-l face prezidențial. Cum tot ieșise, i-o fi zis Ponta, Băi Căline, tu ai ieșit prost la europarlamentare, ți-o trag deja ai tăi că i-ai luat de la ciolan, Căline, n-ai stofă de președinte…și-au zis și foștii tăi colegi de guvernare..i-a, fă tu un pas în spate, îl facem pe Romi președinte și poate te punem pe tine premer. Normal, Călin, cu quru gol pe lîngă schimbător, a acceptat, nu avea altă soluție. E, și vine vremea în care Ponta ajunge la momentul dorit:

  • i-a fărâmat partidul lui Tăriceanu și i-a pus pe cei câțiva parlamentari în situația de a nu mai fi primiți decât de PSD sau în Pro România…mai degrabă în Pro România ași zice.
  • a aburit prin PSD, a luat oameni de acolo, a pus umărul la căderea guvernului.
  • a ajuns într-o poziție de forță de unde, chiar dacă nu iese Romi Diaconu președinte, dacă reușește să-l ducă în turul doi, faptul că psd-ul va bea apă pe mîna Vioricăi Dăncilă, stânga românească va fi a lui Victor Ponta. Adică, faza asta că vrea Ponta să fie președinte la psd e apă de ploaie, Ponta e deștept, nu se compromite în halul ăsta…o să deschidă brațele pentru cei din PSD când vor începe să pice capete pe acolo…deja Petrea, ăla de la tineretul PSD s-a lipt la partida lui Ponta.

Concluzie…prostul săptămânii e de departe Tăriceanu. Faptul că ăsta visa la preamărire probabil că l-a făcut victima perfectă pentru Ponta. Ce a omis Tăriceanu, și probabil știa, e faptul că nu te bagi cu unu care e sinonim cu trădarea….mai ales când ăla de care tu încerci să profiți a fost crescut de Adrian Năstase, cizelat de Dragnea și antrenat cu Băsescu…nu faci din astea când ești Tăriceanu, că ți-o trage Ponta din orice poziție, cu ochii închiși.

 

Be the first to comment on "Când realizezi că Ponta te-a păcălit și nu doar pe tine…"

Lasă un răspuns