Ce inseamna sa fii bogat

Ce inseamna sa fii bogat. Asta l-am intrebat pe google. E, surprinzator sau nu, la aceasta intrebare google mi-a intors mai multe articole. Nu m-am dus in pagina doi, am ramas strict la articolele din prima pagina.

Surprinzator sau nu, primul articol considerat de google relevant, este despre bogatia spirituala. Nu  m-a interesat foarte tare, eu cautam raspunsul la ce inseamna sa fii bogat din punct de vedere material, despre spiritualitate in alt articol sau pe la popi. In fine, bogatia e vazuta de fiecare om in parte cu alti ochi, cu nevoia momentului. Daca ne-am lua dupa bancul ala cu tipul de mergea la bar cu un strut, sa fii bogat, ar insemna sa ai tot timpul disponibila in buzunar, suma de bani de care ai nevoie in orice moment. Adica, un fel de sac fara fund din care sa scoti tot timpul bani fie ca vrei sa-ti cumperi o punga de seminte, o insula sau ultima fita de telefon. Daca ne-am ghida dupa acest principiu, nimeni nu ar fi bogat.

Dupa cum ziceam, fiecare vede bogatia in felul lui. O parere despre ce inseamna sa fii bogat si despre avere, am citit-o in cartea lui Robert T. Kiyosaki, Tata bogat, Tata sarac. Educatia financiara in familie si zicea ceva de genul: averea sau bogatia se masoara in perioada de timp pe care o poti trai fara sa muncesti. Zicea treaba asta in contextul in care se referea la veniturile pasive, de unde trag concluzia ca a fi bogat, inseamna sa ai niste venituri pasive care sa-ti acopere cheltuielile lunare fara sa te atingi de fondul de urgenta si fara sa-ti scazi standardul vietii. E complicat, ca imflatie, ca inlocuit una alta, ca mai multe. In fine, daca-mi amintesc bine, Robert Kiyosaki asta zicea ca la el, prin 95 cand a scris cartea, investitiile si veniturile lui pasive i-ar fi permis sa traiasca 10 ani. In concluzie, asta nu se considera bogat si, doar un tip cu bani. Pai, daca asta inseamna sa fii bogat, eu ce sa mai zic?…ca mi-am facut un calcul si la cheltuielile actuale, veniturile mi-ar ajunge pentru o saptamana. Saptamana de lucru…si asta asa,cu indulgenta.

Be the first to comment on "Ce inseamna sa fii bogat"

Lasă un răspuns