and the rest of the world…

Cheltuieli neprevazute

Fie ca e vorba de-o amendă, că s-a futat ceva electrocasnic sau de o ieșire la bere inopinantă cu ceva prieteni vechi, cheltuielile neprevăzute strică feng shui-ul bugetului. Titlul e generic, la cheltuieli neprevăzute pot intra multe iar valoarea….în functie de alinierea astrelor.

Cand era je mai tanar, trageau cheltuielile neprevazute la el ca molia la lumanare…cum strângeam un ban, bang, neprevăzutul. Nu stiu daca reușește cineva să stăpânească întratât de bine tipul asta de cheltuieli încât să spună sus și tare, Băh, pe mine nu mă afectează cheltuielile neprevăzute! Revenind in zilele noastre, recent am fost lovit de o astfel de situație…planurile făcute pentru altceva și banii cheltuiți pe altceva. Dacă trag linie, per total am facut economie din cauza unei astfel de cheltuială neprevăzută. Aveam acum ceva vreme niște planuri pentru o mică excapadă, erau plănuite niște ieșiri…benzină, cheltuială și alte taxe de intrare pe la evenimente. A venit neprevăzutul sub formă de scarlatină. A făcut fii’mea cea mare o minunație de scarlatină. In concluzie, contramandat tot, mers la doctor, luat rețeta…carantină.

Medicamentație de aproape o sută de lei….nu e mult, se putea și mai rău. In fine, uite de ce e bine sa ai un fond de urgențe, o pusculiță. În astfel de situații, pui mâna și iei de acolo. Mai mult pentru a-mi face mâna pe chestii de economisire, am plătit medicamentația copilului din plicul ăla în care pune sumele mai mici de 5 lei. O să vă povestesc mai încolo care este treaba cu plicul ăsta, e o metodă de economisire care a dat rezultate dar m-am lăsat de ea în ultima perioadă. O să mă apuc din nou de treaba asta că rezultatele au fost bune.

Ce să zic mai mult de atât…e bine să faci economii și să fii atent la bugete, e bine să ai niște bani puși deoparte, bani pe care să-i folosesți în astfel de cazuri în care apar cheltuieli neprevăzute.

No Comment Yet

Leave a Reply