Game of Thrones cu ardeleni

N-am mai apucat ieri să zic nimic despre Alianța Vestului, omul mai are și el treabă, mai trebuie să muncească, mai face un ban, mai plimbă o hârtie…treburi din astea de om implicat. Nu-i bai, pot zice și azi câteva cuminte despre troglodiții ăștia de primari ce s-au hotărat ei să o pună de o alianță. Alianța Vestului…este că sună a Game of Thrones?

Mie mi-a plăcut Game of Thrones, am citit cărțile cu mult înainte să apără filmele. Cartea abundă de tradare, alianțe făcute și desfăcute, personaje pitorești….ce s-a reușit transpune în film e pistol cu apă pe lângă povestea din carte. Și acolo dar și în RL, acțiunile personajelor erau urmare a unor comenzi date de niște păpușari, oamenii din umbră cu interese. La Alianța Vestului pute a influență ungurească  și a boala aia românească de care nu am scăpat nici acum după 100 de ani de la Marea Unire….naționalismul local.

În fine, poate o să scriu într-o zi mai multe despre mândria prostească a ăstora din provinciile istorice și cum ne trage înapoi această mândrie locală, acum hai să vedem care e asemănarea dintre ardelenii noștri și Game Of Throne…

Mă, din orice punct ai privi personajele, Emilică Boc nu se poate încadra decât în piele lui Tyrion Lannister. Poveștile lor sunt asemănătoare…Pe piticul Tyrion l-a pus tac-su să facă toată treaba murdară…la fel cum Băse la băgat la înaintare pe Boc. Surprinzător, amândoi piticii au supraviețuit. Și cam aici se termină asemănările, că din cum l-a creionat George RR Martin pe piticul său, ăsta era deștept și cu plua mare…la Boc nu am văzut așa ceva.

A, mai era ceva asemănarea între ei….Tyrion Lannister i-a trădat pe ai lui de fiecare dată când a avut ocazia. Dacă e cum zic oamenii ăștia, păi Alianța Vestului este doar o troglodeală cu interese personale și ungurești…

“Nașterea Alianței Vestului naște noi și noi reacții. Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României susține că se urmărește ”conștient sau subvenționat” ideea unei Transilvanii independente. S-ar dori crearea unei republici separate în contextul în care administrația de la București este acuzată o proastă administrare.

Cum vedeti aceasta Alianta a Vestului si declaratia domnului Cristian Tudor Popescu?

” Acum 3 ani am lansat pentru prima data scenariul Transilvaniei Independente dorit de unele mri puteri in cardasie cu Ungaria. Singurul care m-a sustinut atunci cu date economice a fost Mircea Cosea ; cateva platforme media m-au publicat. In rest am fost linsat mediatic si nu numai pentru asa zisele “fantezii”. Ceea ce prevedeam eu acum 3 ani ca se va intampla peste 5 sau chiar 10 ani pe baza informatiilor de care dispuneam din mediul diplomatic si nu numai…sunt un om calculat si niciodata nu vorbesc sau acuz fara probe sau argumente.

Rep: Mai credeti asta acum?

Mai mult decat oricand!. Sunt chiar extrem de ingrijorat de evolutia mult mai rapida a evenimentelor decat prevedeam sau stiam. Agresivitatea grupurilor bine finantate de destabilizare a Romaniei este uriasa. tupeul UDMR ca agent de influenta principal pentru ruperea Transilvaniei de Romania nu are limite, iar ignorarea de catre toti liderii Romaniei a acestui pericol am pus-o pe seama unor calcule electorale de moment. Acum insa imi aduc aminte de un aspect pe care-l spuneam in acel scenariu si care are loc acum intr-un mod si cu o rapiditate care ar trebui sa ne sperie pe toti. Spuneam atunci ca nu doar UDMR isi doreste o Transivanie independenta de jure sau de facto (si nu chipurile sa fuga cu ea in spate cum spuneau trompetele atunci pentru a ma combate) ci periculoase erau in viziunea mea initiativele publice si nepublice ale romanilor gata sa se lepede de Regat si sa-si faca propria lor republica sub aparenta proastei administrari..

Rep: Stati putin, asta insinuati ca ar face primarii din Alianta Vestului?

…nu insinuez, o spun de-a dreptul. Nu stiu cat de constient sau subventionat fac toti acest lucru dar aceasta initiativa cu scopurile declarate si asumate promoveaza si accelereaza scenariile unor tari sau puteri care vad in Romania o tara prea mare si prea puternica ce ar putea deveni a doua Polonie ca forta militara, economic, sau politica.

Rep: Si declaratiile lui CTP cum le descifrati?

Cu o parte din ele sunt perfect de acord. Nu de liderii vanduti ai comunitatii maghiare imi este mie teama ci de UNII dintre romanasii nostrii din Transilvania care pot exploata dimpreuna cu UDMR nemultumirea romanilor din acea regiune si din intreaga tara fata de managementul haotic, arogant si ineficient practicat de Bucuresti indiferent ce partide s au perindat pe la guvernare. Aceasts initiativa este cu mult mai grava decat orice lege a UDMR pentru ca acei primari nu mai reprezinta comunitatea maghiara ci au fost alesi de etnici romani in majoritatea lor. De aceea sunt de acord cu CTP: Daca Bucurestiul nu se trezeste la timp va fi doar o problema de timp pana cand Romania va fi dezmembrata teritorial. Cand spun Bucuresti ma refer la Presedinte, Parlament sau Guverm dar si la liderii de opinie si ai partidelor care inchid la unison ochii sau se uita in alta parte cand vine vorba de aceasta tema. Pe principiul “sa-i ignoram, nu pot lua Transilvania de langa mama ei” . Dar daca Transilvania alege sa se rupa ea atunci ce mai faceti?!. Condamn asadar acest tip de initiativa cum este asa zisa Alianta a Vestului care este o miscare oportunista dar care poate face mult rau insa care exploateaza haosul de la Bucuresti si nesfarsitele razboaie politice ce obosesc chiar si pe cel mai optimist cetatean”.

Link-ul Sursă.

Și că treaba să fie treabă, s-a mai trezit un lache că vrea și el în alianța vestului. Primarul municipiului Deva, Florin Oancea de la PNL s-ar arăta interesat. În fine, pe la sfârșitul articolului e băgat și un mic troll cu încă 2 orașe ce se vor în alință. Zic că e troll că info vine de la UM Digi24.

Winter is coming….

Be the first to comment on "Game of Thrones cu ardeleni"

Lasă un răspuns