and the rest of the world…

Împărțeala banilor pe bugete și investiții

Știu că ar fi sunat mlt mai bine de la anu…dar până la anu mai e ceva vreme așa că m-am hotărât să împart banii de pe acum. Deci, ca să încep academic, am făcut planul de bătaie…am împărțit banii. Bine, la general, bugetul familiei este creionat binișor, mai este loc de îmbunătățit și acolo anumite chestii însă, pe blogul ăsta pe care scriu oarecum dezlânat și făra a-mi bate prea tare capul, o să mă ocup de un buget mai mic, bugetul acela personal. Adică, încerc să-l optimizez la sânge.

Cum orice buget se face pe bază de intrări și ieșiri și pleci în conceperea unui buget de la o bază, Je, pe persoană fizică, stă cam așa:

1.000 de lei bani de buzunar pe lună

În ziua de salariu suma asta rămâne pe card, sunt banii de buzunar pentru luna în curs. Aici intră țigările, mâncarea și alte mici cheltuieli ce le am în zilele în care merg la job. Din păcate, 90% din suma asta merge la Mega Imaju de lângă birou….Le dau cam mulți bani, o să optimizez. Acesta este partea sigură a bugetului personal…

Veniturile extra…

Aici e de lucru, trebuie să cresc. Cum ziceam într-un articol trecut, pentru că am planuri să merg cu investițiile pe bursele externe, pentru început, fără a pereclita celelalte investiții, trebuie să mă învârt cumva ca la sfârșit de lună, să am cel puțin 100 de euro rămași pentru acest proiect. Și cum ziceam că sparg și bugetul și sursele de venit în bucățele, mă uit pe statisticile lunii trecute și am așa:

  • site-ul 1 mi-a adus un venit de 98.66 lei
  • site-ul 2 mi-a adus un venit de 60.8 lei

Mda, la calcularea veniturilor sunt decalat cu o lună pentru că există perioada de aproximativ 30 de zile în care stai în dubii…se aprobă comisionul sau se face retur și nu vezi banii. În fine, idea este că la bugetul de luna aceasta se adaugă ca și venit extra salariu, mirifica sumă de 159 de lei aferentă câștigurilor din marketing afiliat pe luna octombrie.

E, și de la banii ăștia plec. 1159 lei. Ce să zic, abonași-vă la blog dacă sunteți curioși cum va evolua situațiunea.  Treaba e că trebuie să mă optimizez cu cheltuielile și să trag mai tare pe suplimentarea veniturilor. Ca idee, în viitoarele articole o să mai apară o mică rubrică legată de investiții. O să vă povestesc despre ea în următorul articol, că e bine să adaugi constant conținut pe blog….mai pui un link intern, mai marșezi pe niște cuvinte cheie…știți voi, seo…că cică-i place lu nenea mtorul de căutare și în felul acesta dacă cineva caută informații despre buget personal sau despre cum să faci bani, în timp te bagă în față. Și faptul că apari în prima pagină la căutări este egal cu bani. Dar asta în timp….că așa se fac banii, având răbdare și perseverând.

No Comment Yet

Leave a Reply