and the rest of the world…

Și am investit într-un etf pe tehnologie…

Deși la prima vedere nu se pupă una cu alta, am tras o cruce mare, am spus un Tătăl Nostru și i-am dat click lu BUY. Apoi, să fie planul de investiții complet, am încheiat românește, Doamne-ajută, hai să fie cu noroc!

E, cam asta este procedura de achiziționare a unui etf. Nu mă apuc eu acum să vă explic care e treaba și ce este acela un etf…oricum apar la coada internetului cu explicația asta. În fine, dacă ajungeți pe aici și există dileme legate de ce este acela un etf, când găsiți explicația pe un site despre investiții în etf-uri, să ziceți că eu v-am stârnit curiozitatea.

E, și cum articolul asta este doar așa de a marca prima investiție pe bursele de afară, după cum ziceam acu ceva vreme, m-am apucat de treabă și am investit prima 100 de dolari într-un etf. ETF-ul asta care sper să-mi aducă un profit bun pe termen lung este iShares Automation & Robotics UCITS ETF(RBOT.UK), un etf cu acumulare. ETF-ul ăsta o arde pe tehnologie, robotică și alte chestii pe care eu le văd de viitor.

Nu știu dacă e cel mai bun etf în care aș fi putut să investesc dar na, când pleci la drum cu o sută de dolari mai greu cu chestii mai valoroase. Și asta mi s-a părut cel mai ok, că trebuia să cumpăr de minim 100 dolari pentru a avea comision zero la xtb. Și mai aveam ceva ce m-a atras dar puteam cumpăra doar două bucăți…așa am 10 bucățele noi dintr-un etf cu acumulare.

Momentan mai caut unu două etf așa, pentru diversificare.

1 thought on “Și am investit într-un etf pe tehnologie…

Leave a Reply