Cand esti prost, nu guvernul e de vina

E in firea omului sa arunce vina pe ceilalti. Romanul e campion la sportul asta…nu merge ceva, nu eu sunt de vina…guvernul, Basescu, Soros, iluminati, rusii sau americanii. Niciodata noi.

Bine, or fi si ceilalti vinovati pentru multe lucruri dar cand esti prost, singurul vinovat esti tu… mai ales in vremurile astea. De prostie esti răspunzător si trebuie sa ti-o asumi. Altfel, o arzi #rezist in piata si pe facebook , salutand participarea bancherilor la evenimente. Nope, bancherul ala e acolo sa te atraga, sa-ti bage pe gat un credit. In fine, cel mai bun exemplu de prost din asta e vecinul meu…A terminat facultatea anul asta si s-a angajat. Nu erau disponibile posturi de CEO, drept urmare s-a lipit de un post de vanzator la Mega. Nu ca ar fi un lucru rau, e nevoie si acolo de oameni, am si eu nevoie de cineva care sa ma intrebe daca vreau punguta…

Da, nu e cel mai mirific job, habar nu am cat castiga un angajat la Mega..probabil suficient cat sa mergi cu adeverinta de salariu la banca si sa iei un credit de nevoi personale…un 3-5 000€. Da..sunt oameni care au crescut imperii cu mai putini bani. Putini ce-i drept…mai multi sunt cei ce si-au cumparat un cazan de masina cand au avut banii astia.

Uite asta e un motiv pentru care rsti singurul responsabil…asta e o prostie pe care trebuie sa ti-o asumi. Daca tu te-ai angajat pe un salariu mizer scopul tau fiind acela de-a aduna ceva vechime incat sa poti accesa un amarat de credit pentru nevoi personale sa-ti cumperi un amarat de Opel, iarta-ma…esti prost. Creditul e bun dar pentru altceva…

Si ca vecinul asta al meu sunt multi. Faptul ca ai facut o facultate sau nu, in momentul in care tu te-ai bagat imediat la un credit, deja ai plecat in viata impuscat in picior. Stiu, e misto sa ai o masina cand esti tanar dar n-o lua pe datorie. O sa simti greutatea unui credit la varsta aia si o sa incepi sa dai vina pe toti. Nu ei sunt de vina, doar tu esti singurul vinovat pentru prostia aia.

Lasă un răspuns