Cand nu faci nimic, nimic primesti

Cam peste tot pe unde am citit sfaturi si pareri despre cum sa faci bani, o idee iesea mereu in fata. Actiunea. Adica, daca te implici si faci ceva, exista si un efect. Daca stai leguma si astepti sa-ti vina bani fara sa faci nimic inseamna ca ori esti lenes si o sa mori sarac ori, deja esti bogatan si ti-ai facut planul cu ani in urma, acum doar vin banii.

Bah, acum revenind la mieii nostrii, ca tot e Paste si sunt pe la tara, ieri m-am dus sa beau o bere la o bodega. M-am dus mai mult asa, sa mai interactionez cu oamenii locului, prieteni si cunoscuti din copilarie. Frate, la tara e jale. Foarte trist…oamenii sunt limitati, lenesi si…foarte mandri. Cat am stat si am socializat in bodega respectiva am avut parte de: da-mi si mie o tigare? dai si tu o bere? mai angajeaza pe la tine? toate aceste venite din partea unor tipi de varsta apropiata mie, unii dintre ei cu rezultate mai bune la scoala decat aveam eu. Nu ca ar conta mai mult un 10 la chimie cand singurul venit constant e ajutorul social…Acum exista o diferenta intre noi, dincolo de faptul ca eu avem tigari si ei nu, faptul ca eu am facut ceva cu ani in urma, ne-a pozitionat in doua lumi diferite.

Am apreciat intrebarea celui care era curios daca mai angajeaza pe la mine, desi omul habar nu avea ce muncesc eu, ori era doar curios ori chiar s-ar fi angajat, macar din vorbe ar fi facut ceva. Cu asta am interactionat cel mai mult, chiar i-am dat niste ideei si sunt curios daca o sa puna ceva in practica. Probabil ca nu, implica ceva munca si or sa-l traga ceilalti in jos ca, la tara, majoritatea oamenilor se plang ca nu e de munca, nu sunt bani….exista doar carciuma, ajutoare sociale si o multime de oportunitati de care nu profita nimeni. Desi e mai mult teorie, pentru a nisa putin activitatea blogului, o sa incerc sa vin cu cateva ideei despre cum sa faci bani la tara. Nu te vei imbogati dar poate vei reusi sa-ti suplimentezi veniturile.

 

Be the first to comment on "Cand nu faci nimic, nimic primesti"

Lasă un răspuns