Când olandezii nu văd parul din ochiul lor…

Bă, de când a pus România piciorul în Uniunea Europeană, critic mai al dreaqu ca statul olandez n-am avut. Un pârțz nu puteai să tragi pe aici că săreau olandejii ca purecele ăla potcovit cu 100 ocale de fier. Bă, și de erau ei mai cu moț…

Acum, scandal în Olanda cu Nike. Da, luaț Nike că e ieftin…nu e, glumesc cu voi…ieftine erau taxele de le plăteau ei. Cumva ca pe la noi cu corporațiile. A, au zis ceva olandezii despre taxa pe lăcomie? Cu siguranțî au zis…era prea de tot să nu zică. Așa-s ei, văd doar paiul din ochiul celuilalt nu și parul din ochiul lor.

Așa, deci ce făceau ăștia de la Nike și Guvernul Olandei?

Comisia Europeană a anunţat joi că a demarat o „investigaţie aprofundată” privind tratamentul fiscal de care a beneficiat producătorul american de echipamente sportive Nike în Olanda, pentru a stabili dacă acest tratament a oferit Nike un avantaj incorect în raport cu rivalii, ceea ce ar încălca legislaţia europeană în materie de ajutoare de stat, transmite AFP preluată de Agerpres.

Cu alte cuvinte, Guvernul Olandei o ardea cu discounturi pe Nike, Nike o ardea cu plimbat banii din drepturile de proprietate intelectuală cu privire la produsele Nike şi Converse în regiunea EMEA în schimbul plăţii unor redevenţe către alte entităţi din grupul Nike, care în prezent nu sunt taxate în Olanda. Un fel de, hai să nu plătim taxe…da, cineva tot primea un comision. Cine? Păi…mă gândesc că niște olandezi din ăștia critici că eu n-am primit nimic din afacerea asta.

Și de ar fi singurul caz în care olandezii ăștia critici la adresa României o dau cotită. Mai era și cazul ăla cu amenda plătită de ING…

 

Be the first to comment on "Când olandezii nu văd parul din ochiul lor…"

Lasă un răspuns