Cati bani investeste un incepator pe bursa

Cand am inceput sa caut informatii despre bursa, am inceput cautarile nu cum ar fi facut un om normal cu „cat poti castiga la bursa” ci, cati bani investeste un incepator pe bursa. Nu stiu, probabil un pshiholog mi-ar fi stabilit profilul de investitor doar din aceasta cautare. Nu stiu, peste tot pe unde am cautat sfaturi si pareri despre investitia pe bursa, majoritatea recomandau, si nu doar in cazul investitorilor fara experienta pe bursa, sa se investeasca o suma care sa nu perecliteze siguranta financiara.

Cum ziceam in articolul acesta ca m-am hotarat prin ce broker voi investi la bursa, pana sunt gata actele si ma voi vedea pus in fata faptului implinit si voi incepe sa-mi creez propriul portofoliu de actiuni, zic ca ar fi timpul sa zic cateva cuvinte despre planul ce l-am creionat. Asa cum am zis, la intrebarea referitoare la cati bani investeste un incepator pe bursa nu prea sunt date concrete. In afara de suma de deschidere de cont de tranzactionare care variaza in functie de broker nimeni nu spune o suma exacta. Tocmai de aceea m-am pus in pielea unui investitor incepator pe bursa si-mi voi tine pe blog un jurnal bursier.

Pentru inceput planul este unul de acumulare, pe langa suma necesara deschiderii contului on line de tranzactionare pe bursa, in urmatorii doi ani, in fiecare luna voi investi pe bursa cate 500 lei. Banii investiti nu sunt din salariu, sunt bani ce vin extra, din diverse activitati prestate pe internet, deci, bani ce nu-mi afecteaza traiul zilnic. Un calcul la rece ar fi ca in doi ani investesc in bursa cam 12 000 lei. Nu este o suma mare, probabil ca un investitor cu experienta pe bursa ar zambi la aceasta suma dar na, nu am experienta si pana invat voi merge pe constant pe 500 lei lunar. De acesti bani voi incerca pe cat posibil sa cumpar actiuni la companiile care ofera constant dividende.

Bun, acum ca am lamurit si cati bani voi investi ca incepator pe bursa, e timpul sa ma intorc la studiu…Pana la articolul despre Cat am castigat la bursa, e cale lunga.

2 Comments on "Cati bani investeste un incepator pe bursa"

  1. Si eu tot cu 500 lei pe luna am inceput din ianuarie. O sa maresc in cativa ani daca totul este in regula si incep sa capat experienta

Lasă un răspuns