Cheltuieli neprevazute

Fie ca e vorba de-o amenda, ca s-a futat ceva electrocasnic sau de o iesire la bere inopinanta cu ceva prieteni vechi, cheltuielile neprevazute strica feng shui-ul bugetului. Titlul e generic, la cheltuieli neprevazute pot intra multe iar valoarea….in functie de alinierea astrelor.

Cand era je mai tanar, trageau cheltuielile neprevazute la el ca molia la lumanare…cum strangea un ban, bang, neprevazutul. Nu stiu daca reuseste cineva sa stapaneasca intratat de bine tipul asta de cheltuieli incat sa spuna sus si tare, Bah, pe mine nu ma afecteaza cheltuielile neprevazute! Revenind in zilele noastre, recent am fost lovit de o astfel de situatie…planurile facute pentru altceva si banii cheltuiti pe altceva. Daca trag linie, per total am facut economie din cauza unei astfel de cheltuiala neprevazuta. A fost 1 Mai, erau planuite niste iesiri…benzina, cheltuiala si alte taxe de intrare pe la evenimente. A venit neprevazutul sub forma de scarlatina. A facut fii’mea cea mare o minunatie de scarlatina. In concluzie, contramandat tot, mers la doctor, luat reteta…carantina.

Medicamentatie de aproape o suta de lei….nu e mult, se putea si mai rau. In fine, uite de ce e bine sa ai un fond de urgente, o pusculita. In astfel de situatii, pui mana si iei de acolo. Mai mult pentru a-mi face mana pe chestii de economisire, am platit medicamentatia copilului din plicul ala in care puneam sumele mai mici de 10 lei.

Ce sa zic mai mult de atat…e bine sa faci economii si sa fii atent la bugete, e bine sa ai niste bani pusi deoparte, bani pe care sa-i folosesti in astfel de cazuri in care apar cheltuieli neprevazute.

Be the first to comment on "Cheltuieli neprevazute"

Lasă un răspuns