Cu turci, cu extrădări și din nou cu…Cristian Preda

Probabil că ignoram  zmetia dată de Tudorel Toader lui Cristian Preda dacă nu apărea încă o goarnă care să țipe pe subiect. De madame Macovei zic. Cu siguranță Monica Macovei a văzut cum l-a fript Toader pe colegul Cristian Preda și vine cu o abordare mult mai diplomatică pe seama subiectului cu expulzarea unui ziarist turc.

Așea…subiectul e apă de ploaie, gargară ieftină…un fel de băgat bățul prin gard, că mi-e greu să cred că luarea de poziție a trogloditului Cristian Preda nu a fost premeditată. Adică, mi-e greu să cred că nu știa de cererea de extrădare venită de la Ankara încă de prin luna mai 2018…atunci Ministerul Justiției și-a făcut datoria și a transmis cererea de extrădare venită din partea Turciei către parchetul curții de apel Constanța. Dar na, așa cum a mai încercat și altă dată, Preda a prins momentul sedințelor de la Parlamentul European și a scos pe tapet o poveste veche dar sensibilă cam peste tot în Europa. Ca fapt divers, cică turcul în cauză și-ar fi depus ceva acte pentru azil politic în România. Cred și eu…când te acuză Erdoğan de terorism tu ce să faci?

Știu chestiunea că am urmărit scandalul, aveam în plan să-mi fac două săptămâni de vacanță în Turcia anul acesta…pentru a treia oră, că-mi place maxim Turcia. Păcăt că Erdoğan, acest mic Putin cu accente de padișah a stricat treburile pe acolo.

Cristian Preda imi cere sa opresc procedura de extradare a unui jurnalist turc! In conditiile legii, procedura extradarii este de competenta organelor judiciare. Autorul solicitarii nu cunoaste acest aspect elementar? Nu cred ca autorul solicitarii imi cere sa incalc independenta autoritatii judiciare. Nu cred ca autorul solicitarii are cunostinta de cazuri in care ministrul justitiei a stopat proceduri judiciare.

Citatul de mai sus este răspunsul dat de Ministrul Tudorel Toader la inepția lui Cristian Preda. Nu știu dacă merita măcar un răspun în chestiune dar bine că l-a gâdilat Tudorel.

 

Be the first to comment on "Cu turci, cu extrădări și din nou cu…Cristian Preda"

Lasă un răspuns