Cum sa mai pui niste bani deoparte

Cumva, internetul e plin de sfaturi despre cum sa economisesti bani si daca vrei sa faci ceva, te implici, cauti solutii, le adaptezi la situatia ta si, incerci pe cat posibil sa te tii de plan. Pentru ca tot timpul e nevoie de bani, cautam o metoda eficienta sa mai pun un ban deoparte. Si, cum cine cauta gaseste, am gasit o metoda destul de simpla prin care sa mai strang niste banuti. Va mai amintiti pusculita din copilarie? Pe principiul acela functioneaza metoda aceasta, adica, tot un fel de pusculita.

Cred ca metoda aceasta functioneaza foarte bine la cei ce sunt la inceput cu ideea de-a economisi, e o metoda buna pentru ca creeaza niste automatisme, ceva reflexe…Pavlov, frate! O sa incerc sa-mi creez un obicei din a pune bani la aceasta pusculita zilnic, nu o suma fixa ci, fix cat maruntis am prin buzunare, adica, toata suma mai mica de 10 lei in bancnote…pentru metal am o cutiuta pe birou. Bine, cred ca medoda ar merge si cu o suma mai mica, in functie de bugetul zilnic si de ce ai prin buzunare. Dupa cum ziceam, trebuie sa-mi formez un obicei sa pun bani deoparte si cel mai bun moment m-am gandit ca o sa fie momentul in care plec de la birou. Cum nu aveam la indemana o cutie, am apelat la un plic.

Azi e prima zi in care pornesc pusculita asta atipica, m-am cautat prin buzunare si am cotizat la plic…8 lei de la nasu mare. Inca nu m-am gandit ce voi face cu suma stransa, poate merge la bugetul pentru vacanta, poate, daca reusesc sa ma tin de treaba o perioada lunga de timp si se strange o suma mai importanta, poate-i investesc in ceva. Nu stiu inca…vedem.

 

2 Comments on "Cum sa mai pui niste bani deoparte"

  1. succes! frumos inceput!!

Lasă un răspuns