Diversificarea portofoliului de actiuni

Zic specialistii ca diversificarea portofoliului de actiuni e cheia catre succesul pe bursa. Asa o fi, nu-i contrazic. In fine, sa trecem peste si sa revenim la portofoliul de actiuni. Al meu deocamdata, ca nu-s atat de expert incat sa-mi dau cu parerea despre al altora.

Dupa cum ziceam, m-am apucat sa tranzactionez actiuni. Azi, dupa ce mi-am deschis cont de tranzactionare online, am facut a doua depunere de numerar.  Ziua de 5 a fiecarei luni ramane ziua in care fac depunere in contul de investitii, este ziua in care intra banii de la profitshare. Desi am avut o pornire sa depun mai mult decat mi-am planuit, am ramas consecvent si am depus doar 500 de lei. Macar acum la inceput sa nu ma las dus de val…desi, poate era bine daca depuneam mai mult. Cum am depus banii sau si dus…am profitat de o scadere a actiunilor BVB si am cumparat 15 actiuni la Bursa Bucuresti. Deja aici m-am lipit si de dividend, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) ofera un dividend brut pe actiune de 1,68 lei.

Cum dupa ce am cumparat actiunile BVB mi-a mai ramas si maruntis, am cumparat si 460 de actiuni la Patria Bank(PBK). Ce sa zic…am in portofoliu actiuni de la 6 emitenti, doi dintre ei, sunt pe plus. Actiunile BRD au crescut constant pentru ca dividendul este 1.64 lei/actiune. Tot asa si actiunile OMV Petrom sunt in crestere si ele.

Cum mi-am propus sa investesc la bursa pe termen lung si constant, in timp vreau sa-mi construiesc un portofoliu cat mai vast. La fiecare alimentare a contului, cea mai mare suma de bani va merge spre cumpararea unor actiuni care se vor a fi stalpul investitiei mele pe bursa. Din ce ramane si din banii din dividende, cumpar actiuni la societati ce sunt in afara indicelui BET. Incerc in felul asta sa-mi dezvolt capacitatile de investitor.

Be the first to comment on "Diversificarea portofoliului de actiuni"

Lasă un răspuns