Europarlamentarul Cristian Preda: grammar nazi de serviciu

Disputa asta dintre Cristi Preda și Viorica Dăncilă seamănă cu o ipotetică dispută între Cornel Dinu și Hagi. Clar, Dinu îl face varză pe Hagi la capitolul vocabular, exprimare, cultură generala… doar că, Hagi poate la orice oră să-i dea cu rezultatele și cu Academia în cap lui Cornel Dinu…Tot așa și Dăncilă intelectualului Cristian Preda.

Treaba asta cu votul din Parlamentul European în care mai mulți europarlamentari români au votat pro rezoluție încă mai produce ecouri. Dancilă a avut zilele trecute o declarație de bun simț, zic eu, în care le bătea din nou buca europarlamentarilor ce au votat împotriva României.  Adică, băi nene, te-au trimis acolo niște oameni să-i reprezinți, să tragi pentru ei cum fac europarlamentarii din alte țări. Și tu ce faci? Iei atitudine împotriva propriei țări? Nu intru în detalii, cine nu știe despre ce este vorba, mai multe detalii aici.

Bun, acum care este legătura cu grammar nazi-ul Cristian Preda….Păi, europarlamentarul Cristian Preda este unul dintre europarlamentarii români vizați de comentariul premierului, unul dintre cei ce au votat pentru rezoluție. E, Cristian Preda s-a sesizat și a făcut și el o declarație pe facebook…declarație în care, ca pe vremurile în care forumurile de discuții erau la moda, a punctat din postura de grammar nazi. Băi, exact cum făceau ăia de pe forumuri când erau atinși de comentarii…loveau cu gramatica.

Vreau să-i transmit și eu un lucru simplu: doamna prim-ministru, întrucât ne separă și dreptatea, și abilitatea de a vorbi limba maternă, nu putem avea nimic în comun. De altfel, am hotărât să revin în țară, tocmai văzând dezastrul pe care l-ați produs. Voi face tot ce e omenește posibil pentru a vă îndepărta de la putere și pentru ca neghiobii care își folosesc pozițiile de autoritate în interes propriu să nu mai decidă în numele României”

Sursa.

Amuzant comentariul acesta venit din partea unui Cristian Preda care pe la începutul crizei financiare din 2008 era numit de Băselu în funcția de consilier prezidențial la Departamentul de Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale a României. În această calitate, a avut un rol central în convocarea și organizarea activității Comisiei Prezidențiale pentru educație și cercetare, în negocierile cu sindicatele din învățămînt și cercetare, în medierile între diverșii actori sociali și instituționali implicați în reforma educației și cercetării. Au urmat tăierile salariale de 25%…dar pe Cristian Preda nu-l pasionau lucrurile acestea, mediase, negociase și de prin 2009 s-a lipit de un post călduț în Parlamentul European. Acum, pe ce criterii votează el acolo doar serviciile ne pot spune. Cine pune pariu că n-o vor face?

În fine,  nu am nimic cu Cristian Preda, este un intelectual, nu-i poate nega nimeni aceasta calitate dar comentariul acesta m-a făut să zâmbesc. Și nu doar faza cu abilitatea lingvistică a premierului, mai amuzantă mi-a părut amenințare…

De altfel, am hotărât să revin în țară, tocmai văzând dezastrul pe care l-ați produs…

Păi nene Preda, hai, că avem nevoie de oameni care să se implice…Treci la fapte…ca de vorba suntem sătui. Neah, e prea cald postul ăla din PE, aici trebuie să te implici, aici te pot înjura oamenii pe stradă, aici trebuie să stai de vorbă și cu săracii și cu cei mai puțin pregătiți…nu-i ca pe facebook, nu-i ca la occident unde singura problema major ar fi sciatica lui Juncker.

Lasă un răspuns