Job-ul perfect

Mă gândeam eu așa, că tot este momentul BAC-ului, cam ce aș fi făcut eu dacă acum terminam liceul. Bine, e puțin mai complicat să gândesc și să fac alegeri cu mintea de acum. Totuși, care ar fi fost drumul meu, ce job aș fi avut, ar fi fost jobul perfect, câți bani aș fi câștigat, mi-ar fi fost mai bine ca acum? Greu de spus…am tras însă câteva concluzii care cred eu că stau la baza succesului la orice job. Jobul perfect…trebuie să muncești pentru el

Seriozitatea și implicarea. Dacă ar fi să caracterizez jobul perfect, dincolo de faptul că ar fi foarte bine plătit, jobul ăsta ar fi un job cu responsabilități minime, muncă puțină și un program foarte liber. Nu prea exista, mă rog, nu ajungi la el direct de pe băncile școlii decât dacă te pune tac-tu directoraș pe la o firmă de-a lui…În fine, mai ales dacă ești debutant pe piața forței de muncă, e clar că nu vrei să ieși la pensie din job-ul ăla dar, cu seriozitate și implicare poți obține rezultate. Asta în condiții ideale.

Învață și evoluează. Nu-ți place jobul, nu e bine plătit, colectivul e de căcat și mai sunt multe alte chestii care îți taie elanul în fiecare dimineață când e vorba de dat jos din pat și plecat la muncă. Plm, strânge din dinți și încearcă să asimilezi cât mai mult din domeniul respectiv. Poți căuta eventual și niște cursuri prin care să te specializezi….nu o faci pentru angajator, nu o faci pentru firma aia la care prestezi, o faci pentru tine. Dincolo de bani, experiența și cunoștințele acumulate te pot ajuta sa găsești un job mai bun. Și acolo ai de învățat, și acolo trebuie seriozitate și implicare și am auzit de puțini oameni care au schimbat un job prost plătit cu altul și mai prost.

Nu te pripi cu deciziile. Mai ales când ești la început de carieră. Am întâlnit o grămadă de oameni care și-au trântit demisiile în urma unor crize de nervi. Nu te grăbi, așteaptă să-ți treacă, judecă la rece șă mai apoi alege. Marea majoritate a celor ce s-au stabilizat cât de cât în piața muncii schimbă job-ul  din cauza banilor. Vor mai mult. Nu știu, părerea mea este că înainte de-a începe să-ți cauți un alt loc de muncă mai bine plătit, încearca și cere o mărire de salariu. Dacă nu, atunci caută, cel puțin în momentul de față, pe piața de muncă din România este o criză destul de mare.

Fă ce îți place. Cred că jobul perfect este acela în care îți place ce faci. De cele mai multe ori, dacă te uiți în jurul tău, o să vezi că sunt oameni pe care i-a ales meseria pe ei și nu invers. Așa că, nu-ți fie frică de reconversie profesională.

Și cam așa, dacă tot am scris aceste lucruri pe un site cu titlul ce te trimite cu gândul la educație financiară, în timpul în care cauți job-ul perfect, încearcă să pui niște bani deoparte, fă economii astfel încat să nu fii dependent de un job de care nu ești mulțumit.

2 Comments on "Job-ul perfect"

  1. Munca daca e facuta cu simt de raspundere, mai devreme sau mai tarziu va fi rasplatita.

Lasă un răspuns