Legea lăcomiei si actiunile băncilor

După ce ministrul Teodorovici a dat cu băncile de pământ, azi pe bursă a fost jale…mai ales in rândurile celor cu expunere pe zona bancară. Au fluierat in jos actiunile băncilor de numa-numa…drept urmare, am mai cumpărat niște actiuni la BRD. Mama măsii de trebă, dacă ieșea și Teodorovici ăsta cu ordonanța asta luna trecută…aveam mai mulți bani disponibili la cumpărare. După cum ziceam pe aici, investesc pe termen lung iar această scadere este una de impuls, piața se va regla…un moment bun să-mi mai scad puțin prețul de achiziție.

Acum, tot la legat de bursă, din  legea lăcomiei mi-a plăcut și punctul care prevede că 35% din suma prevăzută pentru investiţiile care nu au fost realizate să se vireze sub formă de dividende de către firmele la care statul român este acționar. Frate, nu ai fost în stare să investești, nu ai respectat planul de investiții..dă banii înapoi, poate la anu vei fi mai performant.

S-a mai rezolvat și fobia legată de Pilonul II de pensii, s-a mai mărit și punctul de pensie, s-au mai bagat niște propuneri, s-au fluturat ceva investiții. Ce să zic, bă, e așa frumos când se apropie alegerile….parcă aș vrea să avem alegeri anuale…Doar așa se pare că merge treaba pe la noi. Dincolo de pusul în copite de unii sau alții, chiar dacă pachetul acesta de măsuri care, hai să fim serioși, are și scopul de-a aduce bani la buget, are și părți mai puțin bune, pe termen lung cred că este foarte ok.

Ținând cont că neadoptarea acestor măsuri ar genera un impact suplimentar asupra deficitului bugetului general consolidat, afectând în mod
semnificativ sustenabilitatea finanțelor publice, pentru păstrarea echilibrelor bugetare sunt necesare unele măsuri menite să mențină volumul cheltuielilor bugetare la un nivel care să permită respectarea condiționalităților asumate de Guvernul României, inclusiv în ceea ce privește nivelul deficitului bugetar.
Luând în considerare că în situația neadoptării acestor măsuri în regim de urgență deficitul bugetar în anul 2019 va depăși pragul de 3% din produsul
intern brut prevăzut de Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, ratificat prin Legea nr. 13/2008, ceea ce va avea ca principală consecință negativă declanșarea de către Comisia Europeană a procedurii de deficit excesiv, aspect de natură a genera la rândul său alte consecințe grave pentru interesele României.

Aia e, de undeva trebuia ruptă pisica iar faptul că s-a tot discutat zilele aceste despre plimbatul banilor spre alte zări fără taxe plătite în România, legea lăcomie sper că va aduce ceva echilibru. Prosperitatea mai ține și de om…

 

Be the first to comment on "Legea lăcomiei si actiunile băncilor"

Lasă un răspuns