Nu există taxa pe centrala termică

Până o pun eu de un articolaș mic și drăguț pe tema taxei pe centrala termică, s-a rezolvat problema, au zis chiar ăia de la ANRE că NU EXISTĂ taxă pe centrala termica de apartament.

După știrile cu cea mai  iarnă grea din ultima sută, după devastatoarele cutremure ce vor veni, pe locul trei in spaimele românilor sunt taxele. Bă, nu știu cum să o zic, nu am cunoscut încă pe nimeni care să iubească taxele…

Ultimul iureș a fost cu taxa pe centrala termică, fibrilație maximă. E de înțeles, chiar și eu am aruncat o înjurătură printre dinți…da, mai apoi am zis să vad exact care e treaba cu taxa asta pe centrala termică…nu de alta dar plătesc gazul, am dat  bani pe o centrală termică nu chiar ieftină, am mai plătit și montaj…acum să mai plătesc și taxă pe centrală?  Deci, s-a lămurit, mai scriu înccă o dată mare…NU EXISTĂ TAXĂ PENTRU CENTRALA TERMICĂ.

Dacă n-ai deschis link-ul de mai sus, vin acum cu mai multe detalii…Zice-se că scandalul ăsta cu taxa pe centrala termică ar fi plecat de la un anume  Viorel Alicuș, director prin voia domnului pe la ANRE. E, cum am mai zis și pe aici, românii stau prost la capitolul comunicare, faptul că omul a zis ceva, în presă s-a auzit altceva, iar pe facebook Dumnezeu cu mila, e altă poveste…ține de informare și dezinformare.

Până una-alta, omul nostru concluziona într-o sedință a Comisiei pentru Industrii și Servicii a Camerei Deputaților că în ultima perioadă a crescut numărul persoanelor care si-au instalat o centrală termică individuală. Problema ridicătă de Viorel Alicuș avea mai degrabă treaba cu mediul și cu gradul de poluare. În fine, șă stăm liniștiți, nu există taxa pe centrala termică dintr-un motiv simplu…

În conformitate cu legea de organizare și funcționare, respectiv Legea nr. 160/2012, cu modificările și completările ulterioare, ANRE nu are drept de inițiativă în privința emiterii/modificării legislaţiei primare în domeniu și nici cu privire la stabilirea politicilor de taxe și impozite.

Și mai e un motiv…chiar nu cred că guvernul are chef să-și pună boborul în cap acum…mai ales că am văzut deja aiureli cu paralele între scandalul de la francezi și inexistenta taxă pentru centrala termică.

 

Be the first to comment on "Nu există taxa pe centrala termică"

Lasă un răspuns