Nu știu cine-i scrie textele Vioricăi Dăncilă, da ăsta a fost bun…

Nu știu cine este responsabil cu scrierea de discursuri și expedierea de răspunsuri pentru premierul Dăncilă, dar e bun. Prea bun…Adică, mă gândesc că nu mai este aceiași persoană care mai băga fitile și o mai sabota pe la debutul în funcția de Prim-Ministru…În fine, ideea este că în urma manifestării intenției de-a participa la ședințele de guvern, Iohan a primit un plici subtil peste bot.

Așa…diplomat, ca la carte, răspunsul pentru Iohannis

”Domnului Klaus Werner Iohannis, Președintele României,

Am luat notă cu satisfacție de declarațiile dumneavoastră recente prin care admiteți, în sfârșit, că este necesar să colaborăm pentru România. De asemenea, salut faptul că ați răspuns apelului meu de colaborare politică pentru asigurarea, de către România, a unei bune președinții a Consiliului Uniunii Europene.

Sursa.

Bun, bun de tot. Așa finuțe nu se serveau nici măcar pe vremea coabitării dintre Ponta și Băsescu. A fost ceva cioace asemănătoare pe vremea meciurilor dintre Năstase și Băse…dar să fim serioși, erau alte vremuri, alte servicii 🙂

E, și mai sunt câteva înțepături în răspunsul venit de la Viorica. Bun chiar și sfatul prin care îl trimite pe Iohannis să facă puțin trafic pe site-ul Guvernului unde este publicată agenda guvernului. L-a mai atins și cu bucățica fiecăruia, punctând că:  “ dacă vor fi probleme de interes național privind politica externă, apărarea țării, asigurarea ordinii publice”, în conformitate cu textul constituțional invocat, vă vom semnala acest lucru și vă asigur de toată deschiderea în situația în care veți decide să participați la ședința de Guvern. Adică, dom Președinte, dacă sunt probleme care au treabă cu fișa postului, chiar insistăm să participi…altfel, poate ai treabă și te reținem.

Finalul a fost apoteotic…

În încheiere, vă asigur, domnule președinte, de cunoașterea, de către Guvernul României, a obligației de loialitate constituțională care impune, deopotrivă Guvernului și Președintelui României, precum și oricărei autorități publice, respectarea competențelor constituționale, fără asumarea unor prerogative care excedează cadrului constituțional și legal.”

Mișto politica…dacă citești printre rânduri, te poți distra copios 🙂

 

Lasă un răspuns