Optimistul Dan Barna: Într-o alianță cu PLUS câștigăm alegerile europarlamentare

Băieții ăștia de la USR sunt tare optimiști când vine vorba de europarlamentare. Conducerea USR a fost prezentă în acest week-end la Sibiu, unde s-au purtat discuții despre strategia la alegerile europarlamentare a partidului. Dan Barna, președintele formațiunii, este încrezător în șansele  partidului și este convinsă că într-o alianță cu  PLUS, vor câştiga alegerile europarlamentare.

În cazul în care alianța nu se realizează, consideră că USR se va clasa pe locul doi, după PSD.

„USR este într-un proces de negociere cu partidul PLUS şi probabil până la finalul săptămânii viitoare, în următoarele zile, vom avea o decizie dacă vom merge pe listă comună la europarlamentare sau vom merge separat. Pot să vă asigur că în situaţia în care această negociere va avea un rezultat pozitiv şi vom avea o listă comună, această posibilă alianţă are toate şansele şi va câştiga fără îndoială alegerile europarlamentare.  Sâmbăta viitoare, pe 2 februarie, va avea loc un comitet politic la USR şi de asemenea este un consiliu naţional la PLUS, în care se va lua o decizie într-un sens sau altul de către forurile statutare ale partidelor. Practic, sâmbăta sau duminica viitoare vom avea un răspuns referitor la strategia electorală pentru europarlamentare”, a spus Dan Barna, într-o conferinţă de presă.

Potrivit liderului USR, negocierea cu partidul lui Dacian Cioloș este strict pentru candidaturile la europarlamentare, însă se are în vedere şi  extinderea alianței dincolo de europarlamentare, ținta fiind  guvernarea în 2020.

Conform sondajelor partidului, „USR ar urma să obțină un procent de 12-14% în alegerile europarlamentare, acest procent generând foarte probabil un scor la europarlamentare cu patru europarlamentari, o variantă logică”, în opinia lui Dan Barna.

La conferința de presă, alături de președintele Dan Barna au participat și primi trei candidați de pe lista pentru alegerile europarlamentare ai USR, Clotilde Armand, Cristian Ghinea,  şi Nicolae Ştefănuţă.

În fine, apropo de partidul lui Cioloș, treburile nu sunt chiar roz, mai există și nemulțumiri. După ce am citit în gazeta română, faza cu dezmințirea lui Petre Sarbu, cel ce administrează, mă rog, administra pagina de facebook #rezist…

“DEZMINȚIRE.

Eu, Petre Sarbu administrator al acestei pagini doresc să încep în primul rând prin a-mi cere scuze pentru faptul că m-am lăsat purtat de val și am postat o opinie personala în numele comunității #REZIST. Corect ar fi fost să postez pe profilul personal și apoi să dau share.

Am greșit si imi merit toate opiniile negative pe care le-am primit.

Cu toate astea rămân ferm pe poziție când un politician greșeste trebuie să-și asume greșeala. Dacă ne pretindem oameni noi, în momentul în care că unele persoane cu care ne-am asociat se dovedesc a fi altceva decât au lăsat să pară în a doua clipă ar fi cazul să ne dezicem de ele.

N-am înțeles însă de ce lumea a considerat că e un atac la PLUS, când eu am spus că “n jurul RO100 și MRÎ s-au strâns niște oameni aparent valoroși, cu principii sănătoase, oameni care pot schimba România în bine”.

Nu mai priviți partidele ca pe niște oșteni strânși în jurul unui tătuc. Chiar dacă era Maica Tereza, lui Băsescu tot îi plecau parlamentarii la PSD.

O să fiu mai atent pe viitor și o să postez opiniile personale pe pagina personală, nu pe cea a unei comunități” Sursă:gazeta-romana.ro

…au mai apărut și alte voci care nu prea sunt de acord cu această alianță, par exemple, Laurenţiu Dincă critică public faptul că PLUS şi-a votat statutul în doar 5 minute fără dezbari şi oferă exemplul USR unde discuţiile s-au întins pe durata a două zile.

Ce să zic domnnule Dincă? Anumite persoane ar considera că 5 minute e mai mult decât suficient…
 

Be the first to comment on "Optimistul Dan Barna: Într-o alianță cu PLUS câștigăm alegerile europarlamentare"

Lasă un răspuns