Papusa Lol si educatia financiara pentru copii

papusa lol pret

Daca va intrebati ce este papusa Eloel nu v-ati pus intrebarea corecta. Papusa Eloel este de fapt papusa LOLo papusa mica intr-un glob impreuna cu cateva accesorii. E nebunie cu papusa asta, mi-a tot zis fiimea ca vrea si ea papusa Eloel..LOL. N-am prea inteles ce papusa vrea, am cautat papusa Eloel…n-am gasit. Ca nu cautam cum trebuie…Papusa LOL….asa trebuia sa caut. In fine, papusa LOL costa vreo 65-70 de lei si sunt o multime de astfel de papusele cu diferite surprize….Bani sa ai.

Acu, daca ajungi sa citesti pe aici si te intrebi ce legatura are papusa LOL cu educatia financiara pentru copii, pai are, stai sa zic povestea ca nu e lunga.

Se facea ca mai acum o saptamana merg cu familionul la ceva cumparaturi. Fii’mea cea mare, vin si eu….sa-mi cumparati o papusa. Ok, mergi cu noi dar nu cumparam nici o papusa, ti-am luat una saptamana trecuta de la Jumbo si oricum, avem lista de cumparaturi…nu luam nimic in plus. Ea, nu, ca vreau o papusa..Bine, o sa-ti iei papusa dar o cumperi pe banii tai. Ia-ti portofelul. Are un portofel cu banii adunati de ea…de la colindul de anul trecut, de la mamaie de ziua ei, maruntis de prin buzunarele noastre…cam 100 de lei.

In fine, ajungem la Auchan cumparam ce avem de cumparat si cand ajungem pe la standul de apa, se trezeste copilul ca vrea si ea apa. Nu apa era baza, sticla…ceva sticla cu mututoi si surpriza. 5 lei, apa la 0.5 cu surpriza. Incerc sa-i explic ca nu merita, ca e prea scumpa, ca de 5 lei poate sa-si cumpere 4 sticle cu mututoi. Nu, ca ea vrea sticla care are si surpriza. Pana atunci nu pomenise de surpriza…smechera cu ȘM mare. Bita tata, vrei apa asta scumpa, eu nu ti-o cumpar…o platesti din banii tai. Hai, da-mi 5 lei. Se uita cam crucis, n-ar fi scos banii. Intr-un final a scos din portofel 5 lei si mi i-a dat. I-am bagat frumos in buzunar asteptand sa ajung acasa sa-i pun banii copilului la loc. Si pornim spre raionul cu jucarii si spre casele de marcat. Acum urmeaza faza cu papusa LOL.

WAW!!! Papusa Eloel!!! De cand imi doream o papusa LOL!!! Si ma uit la pret. 69,99 lei. Sa-mi cada fata…un glob ca cel din poza de mai jos.

papusa lol pretMai tata, e cam scumpa…daca dai atatia bani pe o papusa, o sa ramai fara bani. Nu, ca sunt banii mei si eu imi doream o papusa LOL…ca are si Ingrid si-mi doream. N-am avut cum s-o fac sa inteleaga ca nu merita. La nici 5 ani, e greu sa-i explici unui copil ca nu merita sa cumperi anumite lucruri. Asta in conditiile in care mai tot timpul a primit. Deci, scoate banii!! Si incepe sa-mi dea banii ei din portofel. Cum avea bancnote de 5 si 10 lei, i-am luat intai bancnotele de 5 si apoi inca 20 de lei, bancnote de 10. Si a ramas copilul cu treizeci si ceva de lei…teanc subtire. S-a uitat stramb…dar avea papusa LOL.

Si plecam din magazin. Pe esplanada la Auchan sunt insulele alea comerciale. La una dintre ele, o doamna, printre alte chinezarii, vindea si papusi LOL. 25 de lei una. Singura diferenta este la numarul de accesorii. Uite tata, vezi, nu m-ai ascultat cand ti-am zis ca e scumpa…uite, acum am gasit mai ieftin. Daca ma ascultai, acum aveai mai multi bani in portofel…Vezi ca nu e bine sa te grabesti cand vrei sa cumperi ceva? Mi-a cam dat dreptate. Nu prea stia cum e cu returul asa ca o intreb eu daca vrea sa mergem sa dam inapoi papusa LOL scumpa si sa cumparam una mai ieftina. S-a inseninat la fata. Am returnat papusa scumpa si am cumparat o papusa LOL ieftina dar cu mai putine accesorii. N-a prea contat faptul asta, important era gestul, faptul ca avea o papusa LOL.

Cam asta e lectia de educatie financiara pentru copii. E greu, mult  mai greu ca la adulti, dar daca nu incep s-o invat de acum, o sa fie mana sparta ca mine. Si nu e bine…

Be the first to comment on "Papusa Lol si educatia financiara pentru copii"

Lasă un răspuns