Pe Otopeni nu te întreabă nimeni de unde vii…

La cum arată statisticile europene pentru răspândirea coronavirus, s-ar părea că Spania va merge rapid pe urma Italiei. Șansele ca și în România să avem o explozie de îmbolnăviri și morți grămadă sunt mari, foarte mari. Clar, autoritățile române sunt depășite iar ce apare în presă, numărul mic de îmbolnăviri este doar ce reușesc ei să testeze…și din ce se vehiculează, testează foarte puțin în comparație cu alte state.

Ideea era că la un momendat, când coronavirus lua amploare în Italia, niște nenea scorțoși organizau ceva sală pentru declarații pe propria răspundere la Otopeni, o încercare puerilă de a ține o evidență a celor veniți din Italia. N-am mai auzit nimic de ea iar potrivit tipului ăsta întors recent din Spania, țară în care coronavirus face deja ravagii, mă face să cred că am ajuns la limita organizatorică a statului român. Momentan Spania a ajuns la 6391 cazuri și 196 de morți. Și din ce mai citesc, în ultimile două-trei zile, în Spania s-au efectuat ceva teste, mult mai multe decât în România. Și ar trebui să luăm în calcul faptul că pe la spanioli s-au activat destul de târziu autoritățile…meciuri de fotbal cu tribunele pline, scoli deschise, lumea liberă la terase…Clar, săptămâna viitoare Spania va depăși Italia în topul țărilor europene afectate de coronavirus. Așa, revenind la faptul că prin Otopeni se trece ca prin brânză, uitați-vă la ce zice tipul ăsta…e jale fraților, conștientizați că în acest moment, cea mai bună soluție este o izolare cât mai mare…și trebuie s-o facem noi, fiecare pe cont propriu pentru că statul român nu mai poate.

Știu, zie statul că persoanele întoarse din țările cu risc trebuie să se autoizoleze la domiciliu, să intre în carantină. Cred că o autoizolare este benefică pentru toată lumea indiferent că te-ai întors din focare de infecție precum Spania sau Italia sau din o țară ce nu a raportat încă niciun caz de coronavirus.

Be the first to comment on "Pe Otopeni nu te întreabă nimeni de unde vii…"

Lasă un răspuns