Să luăm puțină lumină de la brazilieni…

Noul președinte al Braziliei, Jair Bolsonaro, a depus jurământ și a declarat că țara sa va fi liberă de crimă, socialism și corectitudine politică… Omul e de dreapta, e acuzat că este extremist, homofob, misogin…un fel de Donald Trump de limbă portugheză. Cam aici se ajunge din prea multă corectitudine politica. Treaba asta cu corectitudinea politică m-a uns la suflet…cam peste tot în lume este nevoie să o lăsăm mai ușor. Nu să cădem în extremă dar, mai subțire cu drepturi speciale și alte beneficii ce vin în folosul unora și în detrimentul altora. 

Na, Brazilia, dincolo de fotbaliști, Copacabana și Festivalul de la Rio avea din plin sărăcie, corupție și socialism. A, și crime…încă de la vârste fragede. Faptul că Jair Bolsonaro a câștigat alegerile într-o țară plină de contraste și probleme care mai de care mai grave, cu promisiuni bazate pe eliminarea socialismului, crimelor și a corectitudini politice, spune cam totul despre cat de sătui erau brazilienii de fostele guvernări.

Cel puțin la nivel declarativ, Trump și-a exprimat susținerea pentru noul președinte al Braziliei…

Cam extremist discursul, faptul că a puncat 3 dintre cele mai problematice subiecte ale societății curente, l-a ajutat să câștige alegerile. Acum, dacă stăm strâmb și ne uităm drept, cred că lupta împotriva socialismului clamat de Jair Bolsonaro ăsta este mai degrabă luptă împotriva comunismului…nu de alta dar, o societate funcțională are nevoie și de măsuri socialiste. Mai ales Brazilia unde, la fel ca și în România, ai o mare pătură socială care efectiv nu s-ar descurca fără ajutor din partea statului. Nu intrăm în detalii, treaba este prea complexă…

Despre lupta împotriva crimei iar nu este de discutat, criminalitatea, de orice fel ar fi, trebuie combătută și eradicată. În cazul Braziliei nu prea se mai poate cu vorbă bună..

Cât despre această corectitudine politică, mai bine lipsă…să ajungi să nu te poți exprima, să nu poți reactiona pe motiv că nu e politically correct, e cam de porc. Nu zice nimeni să fim extremiști, nu e bine…dar, cum vorbeam cu un prieten stabilit prin SUA despre subiect, zicea ăsta că au în companie niște minorități sexuale care efectiv au fost angajate că așa este politically correct…și ăia nu fac nimic dar nici nu pot fi concediați că se lasă cu procese de discriminare. Nu era oare mai bine să angajeze pe criterii de abilități și aptitudini și nu pe criterii de gen?

Zic că e bine să luăm puțină lumină din Brazilia…dar să nu cădem în extremism.

 

Be the first to comment on "Să luăm puțină lumină de la brazilieni…"

Lasă un răspuns