Sunt actionar, acum ce fac?

Gata, mi-am activat ieri contul de tranzactionare on line. Am cumparat primele actiuni, sunt actionar, acum ce fac? Dupa cum ziceam, i-am ales drept firma de brokeraj pe cei de la  Estinvest. S-au miscat foarte repede. De recomandat daca vreti sa-i alegeti drept broker, sa dati un telefon inainte. O sa va trimita pe email toate actele necesare deschideri unui cont de tranzactionare on line sa le semnati.

Acum revin la intrebare…sunt actionar, ce fac acum? Desi raspunsul e simplu, inca am o usoara stare de surscitare si pana nu reusesc sa trec peste, recomandarea e sa nu fac nimic. Bun, din 2 000 de lei cat este deschiderea unui cont bursier la Estinvest am cumparat actiuni la urmatoarele companii: BRD-100, SNP-500, SIF 3-1000 si de restu maruntisului ramas, 50 de actiuni la IPROEB SA Bistrita.

Dupa cum ziceam, asta s-a intamplat ieri. Intre timp s-au intamplat lucruri pe bursa…actiunile IPROEB merg in jos, dar le-am luat mai mult de test, erau ieftine si cred ca vor fi singurele actiuni vandute in urmatoarea perioada, SIF 3 scade ca au ceva scandal intern. Singurele care stau constant sunt actiunile BRD si SNP, actiuni de la care voi primi si dividende.

Dupa cum am zis, in fiecare luna voi investi pe bursa cate 500 de lei, urmatoarea depunere urmand sa o fac dupa data de 5 a lunii urmatoare. Deja mi-am facut o lista cu trei companii la care vreau sa cumpar actiuni, le urmaresc zilnic si in functie de evolutia pe bursa a respectivelor actiuni voi incepe sa acumulez capital.

 

Be the first to comment on "Sunt actionar, acum ce fac?"

Lasă un răspuns